Fisksoppa med röd curry

Du behöver 5 cm ingefära 4 st vitlöksklyftor 2.5 msk currypasta röd 1 msk olja till fräsning 2 st burkar kokosmjölk 2 st buljongtärningar 8...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 cm ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk currypasta röd
  • 1 msk olja till fräsning
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 2 st buljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 500 g torskfilé eller koljafilé
  • 2 st morötter
  • 6 st salladslökar
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar
  • 1 st lime saften
  • 1.5 msk fisksås asiatisk

Gör så här

1
Riv ingefäran och vit-löken fint och fräs ett par minuter tillsammans med currypastan i olja i stor kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

2
Skär fisken i lagom munsbitar och ta bort eventuella ben.

3
Skala morötterna och strimla fint, gärna med juliennestrimlare eller i matberedare. Skölj och ansa löken, dela den och strimla på längden.

4
Skär av koriandern strax under bladen och spara till topping. Skär av stjälkarna nära krukan.

5
Smaka av soppan med limesaft och fisksås. Lägg i morot, salladslök och korianderstjälkar och låt koka en minut. Ta kastrullen av plattan, lägg i fiskbitarna och rör om varsamt. Lägg på lock och låt stå ett par minuter.

6
Lägg upp i tallrikar och toppa med korianderbladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top