Fisksoppa med rotfrukter

Du behöver 300 g potatis i bitar 2 st morötter eller stavar 1 st gul lök hackad smör 7 dl fiskbuljong (vatten + fond eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis i bitar
  • 2 st morötter eller stavar
  • 1 st gul lök hackad
  • smör
  • 7 dl fiskbuljong (vatten + fond eller tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 400 g miljömärkt torskfilé tärnad
  • 0.5 st citron det yttersta rivna skalet och saften
  • persilja rejält med hackad

Gör så här

1
Fräs potatis,morötter och lök i lite smör i en stor kastrull utan att de får färg. Häll på fiskbuljong och grädde.

2
Koka rotfrukterna mjuka i 10–12 minuter. Salta och peppra, lägg

3
i fisken, citronskal och saft. Koka färdigt fisken i 2 minuter, smaka om det behövs ytterligare salt och peppar.

4
Blanda i persiljan och servera.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 462, fett 24 g, kolhydrater 23 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top