Fisksoppa med saffran och tomat

Du behöver 1 st gul lök 2 st morötter 1 st palsternacka 1 bitar rotselleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 nypa chili torkad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa chili torkad
  • 1/2–1 st saffran påse
  • 12 dl vatten
  • 2 msk fiskfond koncentrerad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 300 g lax skinn- och benfri
  • 300 g gös skinn- och benfri
  • salt och peppar från kvarn
  • hackad persilja

Gör så här

1
Hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och selleri i tunna stavar. Hacka vitlöksklyftan. Fräs alltsammans i en stor kastrull med olivolja utan att det får färg. Fräs med chili och saffran efter ett par minuter.

2
Häll på vatten, fiskfond, vin och grädde. Koka soppan i 10 minuter.

3
Dela tomaterna och skär fisken i bitar. Lägg tomater och fisk i soppan och koka i ytterligare en minut. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top