Du behöver
- 2 st citrongräs
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 3.5 cm ingefära hackad eller riven
- 1 st gul lök hackad
- 0.5 st röd chili skivad
- 2 msk rapsolja
- 6 dl fiskbuljong
- 3 dl kokosmjölk
- 1 st morot strimlad
- 1 st rödlök skivad
- 1 st broccolihuvud i buketter
- 500 g fisk t ex lax och sej, tärnad
- 1 st lime det rivna yttersta skalet
- salt
- 1 kruka koriander blad och stjälkar, hackade
Gör så här
1
Ta bort rotfästena och de yttersta skalen på citrongräsen. Krossa den nedre köttiga delen och hacka dem fint. Fräs tillsammans med vitlök, ingefära, lök och chili i oljan.
2
Häll på buljong och koksmjölk. Koka i 6–7 minuter. Lägg i morot och rödlök. Koka ytterligare 2 minuter.
3
Tillsätt broccoli, fisk och lime–skal. Koka upp, smaka av med salt, tillsätt koriander före servering.
Näringsvärde: Kcal 486, Fett 33 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 5 g