Fisksoppa på thailändskt vis

Du behöver 2 st citrongräs 2 st vitlöksklyftor hackade 3.5 cm ingefära hackad eller riven 1 st gul lök hackad 0.5 st röd chili skivad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st citrongräs
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3.5 cm ingefära hackad eller riven
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.5 st röd chili skivad
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl fiskbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 st morot strimlad
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 st broccolihuvud i buketter
  • 500 g fisk t ex lax och sej, tärnad
  • 1 st lime det rivna yttersta skalet
  • salt
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar, hackade

Gör så här

1
Ta bort rotfästena och de yttersta skalen på citrongräsen. Krossa den nedre köttiga delen och hacka dem fint. Fräs tillsammans med vitlök, ingefära, lök och chili i oljan.

2
Häll på buljong och koksmjölk. Koka i 6–7 minuter. Lägg i morot och rödlök. Koka ytterligare 2 minuter.

3
Tillsätt broccoli, fisk och lime–skal. Koka upp, smaka av med salt, tillsätt koriander före servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 486, Fett 33 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top