Fläskkotlett med pressad potatis

Du behöver 100 g smör rumstempererat 1 msk kapris 4 st sardeller 1 st vitlöksklyfta 0.5 tsk dijonsenap 1 msk gräslök finskuren salt och nymalen...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 msk kapris
  • 4 st sardeller
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 msk gräslök finskuren
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st fläskkotletter (med eller utan ben)
  • smör till stekning

Gör så här

1
Lägg smöret i en skål. Hacka

2
kaprisen och sardellerna, riv vit­löken fint.

3
Blanda med smöret tillsammans med dijonsenap och gräslök.

4
Salta och peppra kotletterna och stek dem på medelvärme i smör och olja. 3 minuter på varje sida om det är benfritt och 4 om du har kotletter med ben. Ös ordentligt med fettet när du vänt dem.

5
Servera med smöret, pressad

6
potatis och en blandad sallad.


Kommentar:
Till servering: pressad potatis och blandad sallad
Näringsvärde: Kcal 570, Fett 33 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top