Fläskfilé med senapssås

Du behöver 1 st fläskfilé cirka 500 g 1 tsk italiensk salladskrydda 2 krm paprikapulver 2.5 tsk örter franska 4 msk gräslök finhackad 4 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st fläskfilé cirka 500 g
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 krm paprikapulver
  • 2.5 tsk örter franska
  • 4 msk gräslök finhackad
  • 4 msk persilja finhackad
  • 1 pkt bacon
  • senapssås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk fransk senap
  • 1 dl crème fraîche
  • steksky ev
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda köttet runt om och klappa in kryddgrönt. För ihop köttet till jämn och fin form och vira om med bacon.

2
Lägg filén i en ugnsform. Stek på nedersta falsen i cirka 35 minuter. Låt sedan köttet vila under folie i 5–10 minuter innan det skärs upp.

3
Gör såsen genom att koka upp grädde, buljong och senap. Koka under omrörning cirka 10 minuter. Blanda i creme fraiche och ev steksky från ugnsformen.

4
Koka upp och smaka av med salt och peppar.

5
Servera med hasselbackspota­tis och en grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Christina Cartbo i Gärds Köpinge.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top