Du behöver
- 1 st fläskfilé cirka 500 g
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 2 krm paprikapulver
- 2.5 tsk örter franska
- 4 msk gräslök finhackad
- 4 msk persilja finhackad
- 1 pkt bacon
- senapssås
- 3 dl vispgrädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 msk fransk senap
- 1 dl crème fraîche
- steksky ev
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda köttet runt om och klappa in kryddgrönt. För ihop köttet till jämn och fin form och vira om med bacon.
2
Lägg filén i en ugnsform. Stek på nedersta falsen i cirka 35 minuter. Låt sedan köttet vila under folie i 5–10 minuter innan det skärs upp.
3
Gör såsen genom att koka upp grädde, buljong och senap. Koka under omrörning cirka 10 minuter. Blanda i creme fraiche och ev steksky från ugnsformen.
4
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
5
Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.
Detta är ett läsarrecept av Christina Cartbo i Gärds Köpinge.