Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Fläskkotlett med pressad potatis
Foto: Patrik Cederman

Fläskkotlett med pressad potatis

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (1)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 fläskkotletter (med eller utan ben)
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

  • Lägg smöret i en skål. Hacka
  • kaprisen och sardellerna, riv vit­löken fint.
  • Blanda med smöret tillsammans med dijonsenap och gräslök.
  • Salta och peppra kotletterna och stek dem på medelvärme i smör och olja. 3 minuter på varje sida om det är benfritt och 4 om du har kotletter med ben. Ös ordentligt med fettet när du vänt dem.
  • Servera med smöret, pressad
  • potatis och en blandad sallad.

Kommentarer

Till servering: pressad potatis och blandad sallad
Näringsvärde: Kcal 570, Fett 33 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 3 g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: