Fläskfärsbaguette från Vietnam

Du behöver 500 g fläskfärs 1 msk socker 1 tsk salt 1 msk fisksås rikligt med svartpeppar olja 1/2 gurka 1 morot 4 stora bitar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fisksås
  • rikligt med svartpeppar
  • olja
  • 1/2 gurka
  • 1 morot
  • 4 stora bitar baguette
  • srirachasås (stark chilisås)
  • majonnäs
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
Blanda fläskfärsen med socker, salt, fisksås och svartpeppar i en skål. Forma färsen till åtta lika stora biffar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna cirka tre minuter per sida eller tills de är genomstekta och fått fin färg.

2
Skala och kärna ur gurkan, skala moroten och strimla båda fint.

3
Öppna baguetterna men skär inte helt igenom. Bred srirachasås och majonnäs på brödet.

4
Lägg i strimlade grönsaker, fläskfärsbiffar och avsluta med rikligt med koriander. Toppa med lite extra sås om du gillar starkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top