Läsar-recept

Fläskfilégratäng med champinjoner

Du behöver 600 g fläskfilé margarin salt och peppar 1 st röd paprika 1 st gul lök 250 g champinjoner 2 st vitlöksklyftor 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • margarin
  • salt och peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st crème fraîche
  • 2.5 dl köttbuljong
  • soja
  • riven ost

Gör så här

1
Skär fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem i margarin och salta och peppra. När allt är färdigstekt, lägg över skivorna i en ugnsfast form.

2
Skölj inte ur pannan! Stek paprikan och löken skuren i tärningar, champinjonerna i skivor och pressa över vitlöken.

3
När allt börjar mjukna, lägg i crème fraîche och buljong (en tärning till 2 1/2 dl vatten).

4
Stänk över soja och smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i 250 grader cirka 10 minuter eller tills osten smält.

5
Servera med klyftpotatis och en grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top