Du behöver
- 600 g fläskfilé
- margarin
- salt och peppar
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st crème fraîche
- 2.5 dl köttbuljong
- soja
- riven ost
Gör så här
1
Skär fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem i margarin och salta och peppra. När allt är färdigstekt, lägg över skivorna i en ugnsfast form.
2
Skölj inte ur pannan! Stek paprikan och löken skuren i tärningar, champinjonerna i skivor och pressa över vitlöken.
3
När allt börjar mjukna, lägg i crème fraîche och buljong (en tärning till 2 1/2 dl vatten).
4
Stänk över soja och smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i 250 grader cirka 10 minuter eller tills osten smält.
5
Servera med klyftpotatis och en grönsallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.