Du behöver
- 4 prt fullkornscouscous
- kalvbuljong till couscousen
- 2.5 msk persilja finstrimlad
- 2 st gul lök
- smör till stekning
- 2 st palsternackor
- 500 g fläskfilé
- salt, svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl kalvbuljong (kalv)buljong
- 1 dl matgrädde
- 100 g aprikoser mjuktorkade
Gör så här
1
Mät upp couscous efter paketets anvisning, koka upp buljong enligt vätskemängden. Låt couscousen svälla i den under lock, blanda i persilja strax före servering.
2
Grovtärna löken och låt den småfräsa i lite smör 5–7 minuter på svag värme, ta upp. Skala och grovskiva palsternackorna, stek dem hastigt, ta upp. Ansa köttet, strimla och stek hälften i taget, salta och peppra.
3
Lägg tillbaka lök, palsternacka och kött i pannan. Rör i mjöl, späd med buljong och grädde och låt småsjuda utan lock 5–10 minuter. Smaka, krydda mera om du vill. Strimla aprikoserna och blanda i dem.
Tips! Byt gärna fläskfilé mot kyckling(bröst)filé.