Fläskfilépanna med aprikos

Du behöver 4 prt fullkornscouscous kalvbuljong till couscousen 2.5 msk persilja finstrimlad 2 st gul lök smör till stekning 2 st palsternackor 500 g fläskfilé...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt fullkornscouscous
  • kalvbuljong till couscousen
  • 2.5 msk persilja finstrimlad
  • 2 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 st palsternackor
  • 500 g fläskfilé
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kalvbuljong (kalv)buljong
  • 1 dl matgrädde
  • 100 g aprikoser mjuktorkade

Gör så här

1
Mät upp couscous efter paketets anvisning, koka upp buljong enligt vätskemängden. Låt couscousen svälla i den under lock, blanda i persilja strax före servering.

2
Grovtärna löken och låt den småfräsa i lite smör 5–7 minuter på svag värme, ta upp. Skala och grovskiva palsternackorna, stek dem hastigt, ta upp. Ansa köttet, strimla och stek hälften i taget, salta och peppra.

3
Lägg tillbaka lök, palsternacka och kött i pannan. Rör i mjöl, späd med buljong och grädde och låt småsjuda utan lock 5–10 minuter. Smaka, krydda mera om du vill. Strimla aprikoserna och blanda i dem.


Kommentar:
Tips! Byt gärna fläskfilé mot kyckling(bröst)filé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top