Du behöver
- 500 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 1 st gul lök hackad
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar rejält med nymalen
- olivolja till stekning
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- socker en nypa
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk oregano (eller 1 tsk torkad)
- 400 g pasta valfri
- Parmesan hyvlad
Gör så här
1
Arbeta ihop färs, ägg, lök, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma små bullar och stek dem på medelvärme i 3–4 minuter.
2
Fräs vitlöken i en kastrull med olivoljan. Tillsätt tomater, vatten och buljong. Koka ihop i 6–7 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.
3
Lägg frikadellerna tillsammans med oreganon i såsen och låt småkoka några minuter. Koka under tiden pastan och låt den rinna av.
4
Blanda pastan med sås och frikadeller eller servera den vid sidan om. Hyvlad parmesan är gott till.
Näringsvärde: Kcal 586, fett 26 g, kolhydrater 55 g, fibrer 5 g