Fläskfrikadeller i tomatsås

Du behöver 500 g fläskfärs 1 st ägg 1 st gul lök hackad 0.5 tsk salt svartpeppar rejält med nymalen olivolja till stekning 3 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rejält med nymalen
  • olivolja till stekning
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • socker en nypa
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 400 g pasta valfri
  • Parmesan hyvlad

Gör så här

1
Arbeta ihop färs, ägg, lök, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma små bullar och stek dem på medelvärme i 3–4 minuter.

2
Fräs vitlöken i en kastrull med olivoljan. Tillsätt tomater, vatten och buljong. Koka ihop i 6–7 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.

3
Lägg frikadellerna tillsammans med oreganon i såsen och låt småkoka några minuter. Koka under tiden pastan och låt den rinna av.

4
Blanda pastan med sås och frikadeller eller servera den vid sidan om. Hyvlad parmesan är gott till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 586, fett 26 g, kolhydrater 55 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top