Flamberade äpplen i calvados

Du behöver 4 cl calvados 5 st äpplen (t ex Aroma) 1 msk råsocker 1 tsk kanel vispgrädde Gör så här 1 Häll upp calvados...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 cl calvados
  • 5 st äpplen (t ex Aroma)
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • vispgrädde

Gör så här

1
Häll upp calvados i ett snapsglas för att ha i beredskap i det avgörande ögonblicket. Om du fyller glaset ända upp kan flamberingseffekten bli för stor.

2
Skiva äpplena utan att ta bort skalet. Blanda dem med några nypor råsocker och kanel, så att alla skivor blir smaksatta.

3
Stek dem gyllenbruna i smör på hög värme i en så stor stekpanna att skivorna inte ligger ovanpå varandra.

4
Slå över calvadosen, ta omedelbart bort pannan från fläkten och tänd på. Se till att hålla pannan en bit ifrån kroppen så att de uppflammande lågorna inte sätter eld på hår och ögonbryn.

5
Låt elden brinna ut och servera omedelbart med lättvispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top