Flapjacks med kardemumma

Du behöver 300 g smör 1 dl råsocker 1 dl honung 0.5 dl vatten 10 dl havregryn 3 dl rågflingor 1 dl sesamfrö 1 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 300 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl vatten
  • 10 dl havregryn
  • 3 dl rågflingor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl russin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kardemummakärnor stötta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Rör ner råsocker, honung och vatten. Dra åt sidan så länge.

2
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på smörblandningen och arbeta in den väl, låt svälla i cirka 10 minuter.

3
Tryck ut blandningen i en bak-plåtspappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 – 20 minuter tills den har fått färg. Låt svalna och skär i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top