Du behöver
- 0.25 st jäst (ca 12 g)
- 2.5 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 6 dl vetemjöl special
- 2 dl gräddfil
- 200 g löjrom
- 1 st gräslök (ca 30 g), knippe
- svartpeppar ur kvarn
Gör så här
1
Lös upp jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
2
Dela upp degen i bitar och rulla dem till små bollar. Kavla ut dem tunt till små ovala längder.
3
Lägg de utkavlade bröden direkt på grillgallret och grädda dem i 2–3 minuter på varje sida tills degen puffar upp sig och blir frasig.
4
Bred gräddfil på bröden, toppa med löjrom och klippt gräslök och smaka av med svartpeppar. Ät direkt!
Tina tipsar Om du tänker grilla bröden lite senare kan du kavla ut dem och lägga dem mellan bakplåtspapper i en plastlåda med lock.