Flatbread med löjrom

Du behöver 0.25 st jäst (ca 12 g) 2.5 dl vatten 0.5 tsk salt 6 dl vetemjöl special 2 dl gräddfil 200 g löjrom 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.25 st jäst (ca 12 g)
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 dl gräddfil
  • 200 g löjrom
  • 1 st gräslök (ca 30 g), knippe
  • svartpeppar ur kvarn

Gör så här

1
Lös upp jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.

2
Dela upp degen i bitar och rulla dem till små bollar. Kavla ut dem tunt till små ovala längder.

3
Lägg de utkavlade bröden direkt på grillgallret och grädda dem i 2–3 minuter på varje sida tills degen puffar upp sig och blir frasig.

4
Bred gräddfil på bröden, toppa med löjrom och klippt gräslök och smaka av med svartpeppar. Ät direkt!


Kommentar:
Tina tipsar Om du tänker grilla bröden lite senare kan du kavla ut dem och lägga dem mellan bakplåtspapper i en plastlåda med lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top