Flytande chokladkaka med hasselnötsglass och hallonsås

Du behöver 125 g smör till formarna 140 g choklad (60 procent) 2 st äggulor 3 st ägg 100 g strösocker (drygt 1 dl) 1...


4 portioner

Du behöver

  • 125 g smör till formarna
  • 140 g choklad (60 procent)
  • 2 st äggulor
  • 3 st ägg
  • 100 g strösocker (drygt 1 dl)
  • 1 st vetemjöl (55 g)

Hasselnöts- och karamellglass:

200 g strösocker
125 g hasselnötter grovt hackade
0.5 dl vispgrädde
2 st ägg
3 st äggulor
4 cl konjak

Friterat pynt

75 g äggvita
50 g majsenamjöl
25 g vetemjöl
25 g florsocker

Tillbehör:

olja till fritering
hallonsås
100 g frysta hallon
100 g strösocker
50 g vatten

Gör så här

1
Smält smör och choklad över vattenbad. Rör äggsorter och socker. Blanda choklad och äggröra. Tillsätt mjölet. Smöra enportionsformar och fördela smeten. Grädda 6–8 minuter i 150 graders ugnsvärme. Chokladsmeten ska flyta inuti.

2

3
Hasselnöts- och karamellglass:

4
Smält 100 gram av sockret till

5
karamell och tillsätt nötterna. Låt nötterna bli varma innan de avkyls och körs i mixer. Vispa grädden lätt. Vispa äggsorterna med resten av sockret. Tillsätt nötter och konjak i äggsmeten. Blanda väl och frys till glass.

6
Friterat pynt Rör samman alla ingredienser och häll i en spritspåse. Ställ i kylskåp över natten. Hetta upp olja och spritsa av smeten tätt ner i oljan. Ta upp och placera på papper när pyntet fått fin färg. Placeras sedan som dekor på glassen.

7

8
Hallonsås:

9
Koka upp socker och vatten så att sockret smälter.

10
Häll hallonen i en mixer och tillsätt sockerlagen. Sila.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top