Formbröd med hasselnötter

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten, kallt 3 dl mjölk, kylskåpskall 1/2 msk salt 1 msk honung 3 msk rapsolja 5 dl (300...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 3 dl mjölk, kylskåpskall
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk honung
  • 3 msk rapsolja
  • 5 dl (300 g) dinkelmjöl, fullkorn
  • 11 dl (650 g) vetemjöl
  • 1–2 dl hasselnötter

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke. Blanda vatten och mjölk och lös upp jästen i den kalla vätskan. Tillsätt salt, honung, olja, dinkelmjöl och vetemjöl. Arbeta degen i en matberedare i 5 minuter. Tillsätt nötter i slutet.

2
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Dela degen i två delar och knåda dem smidiga på mjölat bakbord. Forma två bröd, lägg i avlånga formar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.

4
Värm ugnen till 200 grader och grädda bröden i cirka 45 minuter. Svalna med bakduk över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top