Fransk löksoppa gratinerad i ugn

Du behöver 6 st gula lökar skivade 4 st vitlöksklyftor skivade 3 msk olja 2 msk vetemjöl 2 st buljongtärningar grönsak eller höns 1 l...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st gula lökar skivade
  • 4 st vitlöksklyftor skivade
  • 3 msk olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st buljongtärningar grönsak eller höns
  • 1 l vatten
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 1 dl vitt vin
  • salt svartpeppar

Tillbehör:

4 skiva vitt bröd gärna dagsgammalt och tärnat
2 dl riven ost gärna gruyère eller annan smakrik ost

Gör så här

Fräs löksorterna i oljan i 20 minuter. Strö över mjölet och de smulade buljongtärningarna. Tillsätt vattnet och övriga ingredienser. Låt småkoka i minst 45 minuter. Smaka av. Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Strö bröd och ost över soppan. Gratinera i cirka 10 minuter i 250 graders ugnsvärme tills osten blivit gyllenbrun.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top