Du behöver
- 8 skivor baguette
- 1 dl vitlökssmör (se recept)
- flingsalt
- 16 havskräftstjärtar, gärna med skalet kvar
- 1/2 citron, saften
- 2 msk slätbladig persilja, hackad
- Tillbehör
- sallad, blandade småblad
- citronskivor
Gör så här
1
Pensla eller bred brödskivorna med vitlökssmöret och stek sedan brödet i en varm stekpanna. Strö över lite fling-salt.
2
Dela kräftstjärtarna på längden med skalet på. Rensa bort tarmen. Salta lätt och stek kräftorna i vitlökssmör i en het panna med köttsidan nedåt i cirka en minut. Pressa sedan över citronsaft. Ta stekpannan från värmen och strö över den hackade persiljan. Servera genast med vitlöksbröd, sallad och citronskiva.
Detta recept kommer från krogen Bryggargatan. Den drivs av
Runar Larsen och Jon Oskar Arnason.