Franska havskräftor med vitlöksbröd

Du behöver 8 skivor baguette 1 dl vitlökssmör (se recept) flingsalt 16 havskräftstjärtar, gärna med skalet kvar 1/2 citron, saften 2 msk slätbladig persilja, hackad...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor baguette
  • 1 dl vitlökssmör (se recept)
  • flingsalt
  • 16 havskräftstjärtar, gärna med skalet kvar
  • 1/2 citron, saften
  • 2 msk slätbladig persilja, hackad
  • Tillbehör
  • sallad, blandade småblad
  • citronskivor

Gör så här

1
Pensla eller bred brödskivorna med vitlökssmöret och stek sedan brödet i en varm stekpanna. Strö över lite fling-salt.

2
Dela kräftstjärtarna på längden med skalet på. Rensa bort tarmen. Salta lätt och stek kräftorna i vitlökssmör i en het panna med köttsidan nedåt i cirka en minut. Pressa sedan över citronsaft. Ta stekpannan från värmen och strö över den hackade persiljan. Servera genast med vitlöksbröd, sallad och citronskiva.


Kommentar:
Detta recept kommer från krogen Bryggargatan. Den drivs av
Runar Larsen och Jon Oskar Arnason.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top