Frasig kycklingpaj med champinjoner

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör 1.5 msk vatten Fyllning: 200 g champinjoner skivade 8 st schalottenlökar delade 1 st röd paprika strimlad...


0 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1.5 msk vatten

Fyllning:

200 g champinjoner skivade
8 st schalottenlökar delade
1 st röd paprika strimlad
1 st grön paprika strimlad
smör eller olja
2 msk vetemjöl
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
375 g kyckling skuren i mindre bitar
salt ca 1 tsk
svartpeppar ca 2 krm

Gör så här

1
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg. Låt vila cirka 30 minuter på kallt ställe.

2
Bryn svamp, lök och paprika. Strö över vetemjöl. Späd med grädde och vatten. Blanda ner kycklingköttet och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen sjuda 3–4 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om så behövs. Häll det i en form (minst 23 centimeter i diameter). Kavla ut pajdegen och gör ett lock som passar formen. Placera locket ovanpå stuvningen. Tryck fast degen i kanterna. Stick några hål med gaffel. Pensla eventuellt med vispat ägg. Grädda pajen i 225 graders ugnsvärme tills locket fått vacker färg, cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top