Frasvåfflor – grundrecept

Du behöver 100 g smör 3.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 tsk strösocker 2 dl mineralvatten 2 dl grädde Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl mineralvatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

1
Vispa grädden. Blanda vatten, mjöl och salt i en bunke. Vänd ner grädden i smeten och grädda i våffeljärn. Smörj eventuellt järnet inför första våfflan.

2
Servera med blåbärssylt, vispad grädde och färska bär.

3
Tips! Byt ut en deciliter vetemjöl i smeten mot 1 deciliter grahamsmjöl för lite mer fiberrika våfflor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top