Friarkaka med hasselnöt

Du behöver 2 st ägg 1 3/4 dl strösocker 100 g hasselnötter (eller hasselnötsmjöl) 0.75 dl mjöl 1 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk Smörkräm 75...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter (eller hasselnötsmjöl)
  • 0.75 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Smörkräm

75 st smör gr mjukt
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst.

2
Mal hasselnötter, och blanda ned i smeten, (hasselnötsmjöl vägs upp och blandas i).

3
Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk, blanda till en slät smet.

4
Häll smeten i smord och bröad form (20-24 cm i diameter) och grädda i 175 grader i 35 minuter.

5
Stjälp upp och låt kallna.

6
Smörkräm Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm.

7
Dela kakan i två bottnar, bred ut smörkrämen. Lägg ihop kakan, och pudra över lite florsocker


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Maria Mattsson i Mariestad som är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top