Du behöver
- 4 st ägg
- jordnötsolja till stekning
- 400 g kycklingfilé i strimlor
- 6 cm ingefära finriven
- 2 st vitlöksklyftor rivna
- 2 msk sherry
- 1 st broccoli stånd i små buketter
- 1 st paprika urkärnad, i strimlor
- 4 st salladslökar strimlade
- 12 dl ris kokt kallt
- 2 msk ostronsås asiatisk
- 2 msk ljus soja
- 1/2 –1 st chili urkärnad, skivad
- 2 st salladslökar strimlade
- 1 kruka koriander
Gör så här
1
Vispa upp äggen och stek dem på ena sidan till en tunn omelett i het stekpanna med jordnötsolja.
2
2 Stek kycklingen i olja ett par minuter, tillsätt ingefära, vitlök och sherry. Tillsätt och stek broccoli, paprika och salladslök. När det är nästan klart, vänd i riset och smaksätt med ostronsås och soja. Strimla omeletten, lägg i. Strö på chili, salladslök och koriander.
Kcal 539, Fett 11 g, Kolhydrater 64 g, Fibrer 3 g