Fried rice med svamp och chili

Du behöver 2 prt basmatiris champinjon (cirka 300 g) 1.5 st vitlöksklyftor pressade olja att steka i 2 st gula lökar finhackade 1 st squash...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 prt basmatiris
  • champinjon (cirka 300 g)
  • 1.5 st vitlöksklyftor pressade
  • olja att steka i
  • 2 st gula lökar finhackade
  • 1 st squash i bitar
  • 1 st morot grovt riven
  • salt
  • 1/2–1 dl sweet chilisås
  • 2.5 st ägg
  • soja servera med japansk

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Stek svamp och vitlök i olja och lägg åt sidan. Stek sedan gul lök, squash och morot i olja i het panna cirka tre minuter. Använd gärna en djup stekpanna eller wokpanna. Lägg i svampen, vänd ner riset och fräs vidare i några minuter till.

2
Salta lätt, tillsätt sweet chilisås och rör om.

3
Knäck till sist ett ägg i taget och rör ner i stekpannan. Äggen ska inte steka med länge utan bara ge rätten en fast krämighet.

4
Tips Rätten går också bra att laga på överblivet kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top