Du behöver
- 2 prt basmatiris
- champinjon (cirka 300 g)
- 1.5 st vitlöksklyftor pressade
- olja att steka i
- 2 st gula lökar finhackade
- 1 st squash i bitar
- 1 st morot grovt riven
- salt
- 1/2–1 dl sweet chilisås
- 2.5 st ägg
- soja servera med japansk
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Stek svamp och vitlök i olja och lägg åt sidan. Stek sedan gul lök, squash och morot i olja i het panna cirka tre minuter. Använd gärna en djup stekpanna eller wokpanna. Lägg i svampen, vänd ner riset och fräs vidare i några minuter till.
2
Salta lätt, tillsätt sweet chilisås och rör om.
3
Knäck till sist ett ägg i taget och rör ner i stekpannan. Äggen ska inte steka med länge utan bara ge rätten en fast krämighet.
4
Tips Rätten går också bra att laga på överblivet kokt ris.