Du behöver
- smör till formen
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 st ägg medelstora
- 2 dl strösocker
- 2 st citron det yttersta finrivna skalet
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 msk blå vallmofrön
Citronlag
1 dl strösocker
1.5 st citron saften
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 1/2-liters brödform. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp. Blanda i smörmjölken och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön och rör ner i äggsmeten. Häll kaksmeten i den bröade formen och grädda direkt i 35–40 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar.
3
Låt kakan vila ett par minuter i formen, stjälp sedan upp den och rengör formen. Lägg tillbaka kakan i formen och blanda socker och citronsaft till lagen i en skål. Stick hål över hela kakan med potatissticka eller liknande. Skeda över citronlagen och låt kakan svalna i formen.