Du behöver
- 500 g koljafilé eller torskfilé
- salt
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg lättvispat
- 2 dl pankoströbröd
- matolja till fritering
- 250 g broccoli
- 1 st lime
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Till servering
jasminris nykokt
sweet chilisås
Gör så här
1
Skär fisken i åtta bitar, ta bort eventuella ben. Salta bitarna runtom. Doppa fiskbitarna noga först i mjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd som klappas in i fisken. Lägg på skärbräda.
2
Hetta upp cirka 2 centimeter olja i en stor stekpanna. Lägg i fiskbitarna och fritera cirka 3 minuter per sida tills de är gyllenbruna. Ta upp på hushållspapper. Lägg inte i för många bitar åt gången då blir oljan för kall.
3
Skär broccolin i buketter och skiva dem tunt. Skala broccolistjälken med potatisskalare och skiva den tunt. Lägg allt i en skål, tillsätt det yttersta finrivna skalet av limefrukten, olivolja och salt och krama in det ordentligt i broccolin med händerna. Smaka av.
4
Servera fisken med ris, broccoli, sweet chilisås och lime-klyftor.