Friterad västerbottenost med mylta

Du behöver 400 g västerbottensost 2 msk vetemjöl 4 st äggulor 6 skiva bröd rivet vitt olja till fritering Mylta: 8 dl hjortron 4 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 400 g västerbottensost
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 st äggulor
  • 6 skiva bröd rivet vitt
  • olja till fritering

Mylta:

8 dl hjortron
4 dl strösocker

Gör så här

1
Skär osten i sex jämnstora skivor. Dubbelpanera dem. Vänd dem alltså först i mjöl, sedan i lätt uppvispad äggula och slutligen i det rivna brödet. Sjud hjortronen sakta med sockret till mylta. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera de panerade ostskivorna i den.

2
Servera direkt med varm mylta.


Kommentar:
Receptet är hämtat från restaurang Grand National på Nalen i Stockholm där kompanjonerna Göran Landh och Jesper Taube huserar.
<B>Vinförslag:</B> Graham’s LBV 1992 (8000), Gamay l’Ardeche Duboeuf (2141).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top