Du behöver
- 6 dl havregryn
- 6 dl dinkelflingor
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 200 g nötkärnor valfria
- 3 dl vatten
- 6 msk olivolja
- 3 msk honung
- kanel och russin
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman torrvarorna i en rymlig bunke. Rör samman vatten, olivolja och honung. Häll över torrvarorna och blanda alltihop till en kladdig smet. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in den i nedre delen av ugnen. Rör om i blandningen då och då så att den inte bränns. Baka i 20–30 minuter tills den fått färg och känns torr. Ta ut och låt eftertorka och kallna i pannan. Rör om då och då. Tillsätt kanel och russin om så önskas när müslin kallnat. Förvara den torrt.
Läsarrecept av Johanna Jelmbark