Frukostmüsli med gryn och frön

Du behöver 6 dl havregryn 6 dl dinkelflingor 1 dl kokosflingor 1 dl solrosfrön 1 dl linfrön 1 dl pumpakärnor 200 g nötkärnor valfria 3...

Tillagningstid: 60 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 6 dl havregryn
  • 6 dl dinkelflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g nötkärnor valfria
  • 3 dl vatten
  • 6 msk olivolja
  • 3 msk honung
  • kanel och russin

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman torrvarorna i en rymlig bunke. Rör samman vatten, olivolja och honung. Häll över torrvarorna och blanda alltihop till en kladdig smet. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in den i nedre delen av ugnen. Rör om i blandningen då och då så att den inte bränns. Baka i 20–30 minuter tills den fått färg och känns torr. Ta ut och låt eftertorka och kallna i pannan. Rör om då och då. Tillsätt kanel och russin om så önskas när müslin kallnat. Förvara den torrt.


Kommentar:
Läsarrecept av Johanna Jelmbark

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top