Fruktig fläskkotlett med couscous

Du behöver 18 st aprikoser torkade 4 st fläskkotletter eller 4 fjärilskotletter salt peppar 2 st baconskivor hackade 3 st vitlöksklyftor hackade 2 msk hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 18 st aprikoser torkade
  • 4 st fläskkotletter eller 4 fjärilskotletter
  • salt peppar
  • 2 st baconskivor hackade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk flytande honung
  • 4 prt couscous nykokt
  • 1 st babyspenat (ca 50 g)

Gör så här

1
Lägg de torkade aprikoserna i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå cirka 10 minuter.

2
Gör ett snitt i fläskkotletterna med ben med en vass kniv, så att det blir en “ficka” mitt i eller använd fjärilskotletter. Krydda med salt och peppar.

3
Ta upp aprikoserna ur vattnet och hacka dem (spara aprikosvattnet). Blanda aprikoser, bacon, vitlök och persilja. Fördela fyllningen i “fickorna” eller i dubbelvikta fjärilskotletter. Stäng och platta ut kotletterna något.

4
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn de fyllda kotletterna cirka 3 minuter, vänd försiktigt och bryn 3 minuter. Häll över det sparade aprikosvattnet och efterstek på medelvärme under lock cirka 5 minuter, eller tills kotletterna är genomstekta. Ringla över honungen. Servera kotletterna med couscous blandad med spenatblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top