Frusen yoghurt med hallonsås

Du behöver 1 l yoghurt vanilj 1 dl florsocker Hallonsås: 200 g hallon frysta och tinade 100 g strösocker (ca 1 dl) 0.5 st lime...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l yoghurt vanilj
  • 1 dl florsocker

Hallonsås:

200 g hallon frysta och tinade
100 g strösocker (ca 1 dl)
0.5 st lime

Till servering:

choklad hyvlad vit

Gör så här

1
Vispa ihop vaniljyoghurt och florsocker och kör blandningen i cirka 20 minuter i glassmaskin. Häll i en form och frys i någon timme om du vill göra kulor av glassen, eller ät direkt.

2
Hallonsås: Mosa hallonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Pressa över lime och koka upp. Låt sjuda i ett par minuter tills sockret löst sig helt. Pressa genom en finmaskig sil för att få bort alla kärnor och låt

3
sedan svalna. Servera glassen med hallonsås och toppa med hyvlad vit choklad.


Kommentar:
Enklare blir det knappast! Spritsa den nykörda yoghurtglassen i söta glas eller formar så ser det extra lyxigt ut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top