Fullkornspasta med kräftor

Du behöver 300 g fullkornspasta, gärna fusilli 2–3 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 5–6 tomater i bitar en skvätt vitt vin (kan uteslutas) 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g fullkornspasta, gärna fusilli
  • 2–3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 5–6 tomater i bitar
  • en skvätt vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 burk avrunna kräftstjärtar
  • det rivna skalet från 1 citron
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad basilika
  • (alternativt bara en av örterna)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enlig anvisningen på förpackningen.

2
Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan. Tillsätt tomater och vin, koka

3
1 minut.

4
Vänd i kräftor, citronskal och örter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i pastan eller servera vid sidan om.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 465
Fett 17 g
Kolhydrater 58 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top