Fylld omelett med cocktailtomater

Du behöver 150 g fetaost 22 st cocktailtomater 2 msk olivolja 1 krm salt 1 tsk socker 1 msk rödvinsvinäger 10 st stora ägg t...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g fetaost
  • 22 st cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 10 st stora ägg t ex frukost
  • 1 2/3 dl vatten eller mjölk
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till stekning

Garnering:

örter färska
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skär osten i skivor.

2
Nagga tomaterna med gaffel och fräs dem i stekpanna i olivoljan cirka 3 minuter. Krydda med salt och socker och fräs cirka 1 minut.

3
Ringla över vinägern och fräs ytterligare 1–2 minuter. Håll tomaterna varma.

4
Vispa ihop ägg, vatten och salt, bara så att allt blir välblandat. Stek 4 omeletter, en i taget:

5
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna med sluttande kanter, cirka 23 centimeter i diameter. Häll i 0,25 av omelettsmeten, (ca 1,5 dl smet) som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner på en tallrik. Stek tre omeletter till på samma sätt.

6
Fördela ostskivorna och tomaterna på omelettens ena halva. Vik över den andra halvan med hjälp av stek-spade.

7
Garnera omeletterna med färska örter. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top