Fyllda paprikor och tomater

Du behöver 4 st paprikor gula 4 st paprikor gröna 4 st bifftomat 1 st lök stor gul 1 msk olivolja 3.5 dl ris okokt...


8 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor gula
  • 4 st paprikor gröna
  • 4 st bifftomat
  • 1 st lök stor gul
  • 1 msk olivolja
  • 3.5 dl ris okokt
  • 5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2.5 st potatis stora
  • 0.5 st pepparmynta knippa färsk
  • persilja eller 1 knippa
  • salt och peppar
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

1
Börja med riset. Hacka löken och fräs den i lite olivolja. Blanda i riset och fräs tills riset är genomskinligt. Späd med buljong och vitt vin. Koka riset under lock i 15 minuter.

2
Skär ett lock på paprikorna och peta bort fröna. Lägg paprikorna i kokande vatten och låt dem koka någon minut. Ställ dem upp och ned så vattnet rinner ur. Skala potatisarna, skär dem i klyftor och låt dem koka i några minuter.

3
Värm ugnen till 175 grader.

4
Skär också av ett lock på tomaterna. Gröp ur tomaterna, men spara inkråmet. Hacka det. Hacka myntan grovt. Blanda tomathacket och myntan med det nästan kokta riset. Smaka av med salt och peppar.

5
Häll ett tunt lager olivolja i botten på en ugnsfast form.

6
Ställ paprikor och tomater i formen. “Palla” upp dem med potatisklyftor. Fyll paprikor och tomater med riset. Lägg på locken. Ringla över lite olivolja.

7
Ugnsbaka tills paprikan och tomaterna fått lite färg, cirka 30 minuter.


Kommentar:
Fyllda tomater och paprikor kan man göra på lite olika vis. Jag brukar förvälla paprikorna innan de fylls med nästan färdigkokt ris. Många fyller dock paprikorna med okokt ris, men då krävs mycket längre tid i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top