Gazpacho med chilikrutonger

Du behöver 2 skivor ljust surdegsbröd utan kanter 1/2 dl vatten 5 stora tomater 1/2 gurka, skalad 1 röd paprika 1 liten knipplök eller ?...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 skivor ljust surdegsbröd utan kanter
  • 1/2 dl vatten
  • 5 stora tomater
  • 1/2 gurka, skalad
  • 1 röd paprika
  • 1 liten knipplök eller ? stor
  • 1–2 klyftor vitlök
  • ca 2 dl isbitar
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Krutonger
  • 1 skiva ljust surdegsbröd
  • 1 msk smör + 1 msk olja
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

1
Blötlägg brödet i vattnet i mixerskålen med kniv monterad.

2
Skölj och skär tomater, gurka, urkärnad paprika, lök och vitlök i bitar. Lägg i mixern med isbitar. Mixa allt slätt, tillsätt olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Späd soppan vid behov.

3
Krutonger Skär brödet i små tärningar. Stek det gyllenbrunt och knaprigt i smör och olja, tillsätt chiliflakes mot slutet.

4
Häll upp gazpachon i skålar

5
eller glas, ringla över lite olivolja och strö på krutonger


Kommentar:
Tips! Den som vill skär bort skalet från tomaterna för slätare soppa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top