Gazpacho med räkor

Du behöver 4 st tomater 1 st gurka 1 st röd paprika 0.5 st vitlöksklyfta 0.25 st gul lök skalad 2 skiva formfranska 1 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 1 st gurka
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.25 st gul lök skalad
  • 2 skiva formfranska
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 50 g räkor utan skal
  • dill

Gör så här

1
Skär tomaterna i bitar. Skär av 1/4 av gurkan och lägg åt sidan, skala resten och skär i bitar. Rensa paprikan och skär i bitar.

2
Mixa skurna grönsaker med vitlök, lök och bröd. Smaka av med vinäger, olivolja, salt och peppar. Späd med lite vatten om du tycker soppan är för tjock. Ställ soppan i kylen en stund så den blir kall.

3
Tärna den den återstående gurkan fint. Servera gazpachon i skålar, toppa med räkor, tärnad gurka och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top