Du behöver
- 4 st tomater
- 1 st gurka
- 1 st röd paprika
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 0.25 st gul lök skalad
- 2 skiva formfranska
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 50 g räkor utan skal
- dill
Gör så här
1
Skär tomaterna i bitar. Skär av 1/4 av gurkan och lägg åt sidan, skala resten och skär i bitar. Rensa paprikan och skär i bitar.
2
Mixa skurna grönsaker med vitlök, lök och bröd. Smaka av med vinäger, olivolja, salt och peppar. Späd med lite vatten om du tycker soppan är för tjock. Ställ soppan i kylen en stund så den blir kall.
3
Tärna den den återstående gurkan fint. Servera gazpachon i skålar, toppa med räkor, tärnad gurka och dill.