Du behöver
- 1 st kyckling ca 1
- 6 st vitlöksklyftor skalade och finskivade
- 1 tsk salt
- 2.5 krm svartpeppar nymalen
- 3 msk smör
- 2 msk olivolja
- 0.5 st citron
Potatissallad:
1 kg färskpotatis nytvättad
1 st salladslök knippa
1 st dill liten knippa
1 dl majonnäs
1 dl smetana
örter färska
Aubergineröra:
2 st aubergine
1 st rödlök skalad och finhackad
1 st vitlöksklyfta pressad
3.5 msk koriander eller persiljeblad
2.5 msk olivolja
Aivar relishkräm:
1.5 dl turkisk yoghurt
3.5 msk ajvar relish
1 msk tomater finhackade soltorkade marinerade
Tips! Som tyngd kan du använda en gjutjärnspanna med 2–3 oöppnade konservburkar i. Steker du kycklingen på grillen kan du tynga ner den med en tegelsten inslagen i alfolie.