Du behöver
- 3 st smördegsplattor
- 4 st lökar stora gula
- 4 msk olivolja
- 200 g getost
- 3 st timjan kvistar färsk
- 6 st körsbärstomater
- 6 st svarta oliver
- salt
- peppar
- 1 msk flytande honung
Plommonsås:
3 dl rött vin
5 st katrinplommon kärnfria
2 msk flytande honung
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Lägg smördegsplattorna ovanpå varandra och kavla ut till en stor platt som gott och väl täcker en pajform med 26 cm i diameter. Smöra formen och klä den med smördeg. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
3
Skala och skär löken i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och mjukstek löken.
4
Smula getosten. Varva lök, get-ost och repad timjan i pajformen. Halvera tomaterna och oliverna och lägg överst. Krydda med salt och peppar och ringla över honung. Grädda pajen guldbrun, cirka 20 minuter.
5
Plommonsås: Blanda vin, hackade katrinplommon och honung i en kastrull, låt koka upp och sedan småkoka tills ungefär hälften av vätskan kokat in. Rör då och då. Servera såsen rumsvarm till ljummen paj.