Getostpaj med plommonsås

Du behöver 3 st smördegsplattor 4 st lökar stora gula 4 msk olivolja 200 g getost 3 st timjan kvistar färsk 6 st körsbärstomater 6...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st smördegsplattor
  • 4 st lökar stora gula
  • 4 msk olivolja
  • 200 g getost
  • 3 st timjan kvistar färsk
  • 6 st körsbärstomater
  • 6 st svarta oliver
  • salt
  • peppar
  • 1 msk flytande honung

Plommonsås:

3 dl rött vin
5 st katrinplommon kärnfria
2 msk flytande honung

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Lägg smördegsplattorna ovanpå varandra och kavla ut till en stor platt som gott och väl täcker en pajform med 26 cm i diameter. Smöra formen och klä den med smördeg. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.

3
Skala och skär löken i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och mjukstek löken.

4
Smula getosten. Varva lök, get-ost och repad timjan i pajformen. Halvera tomaterna och oliverna och lägg överst. Krydda med salt och peppar och ringla över honung. Grädda pajen guldbrun, cirka 20 minuter.

5
Plommonsås: Blanda vin, hackade katrinplommon och honung i en kastrull, låt koka upp och sedan småkoka tills ungefär hälften av vätskan kokat in. Rör då och då. Servera såsen rumsvarm till ljummen paj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top