GI – Laxfilé med pecannötter

Du behöver 600 g laxfilé skinnfri Marinad: apelsin rivet skal från en 2 dl pressad apelsinsaft 1 msk olivolja 1.5 msk dragon färsk hackad Pecantäcke:...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinnfri

Marinad:

apelsin rivet skal från en
2 dl pressad apelsinsaft
1 msk olivolja
1.5 msk dragon färsk hackad

Pecantäcke:

1 msk dijonsenap
1 dl pecannötter hackade
1.5 msk dragon hackad färsk
salt och malen vitpeppar

Gör så här

1
Skär laxen i fyra portionsbitar. Tvätta apelsinen noga. Pressa ut saften och riv skalet fint. Repa bladen av dragonkvisten och hacka dem fint.

2

3
Blanda samman en marinad av apelsinsaft, apelsinskal och dragon. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i laxen. Låt marinera minst en timme i kylskåp.

4

5
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Ta ut laxen ur plastpåsen. Låt fisken rinna av på en bit hushållspapper. Pensla laxbitarna med dijonsenap, strö över pecannötterna och resten av dragonen. Ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills fisken har nått en innertemperatur på 70 grader.


Kommentar:
Till servering ugnsrostade grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top