GI – Vinkokta vitfiskfiléer

Du behöver 400 g fiskfilé tex sej eller hok 1.5 dl vitt vin eller fiskbuljong 1 st citron 200 g rucolablad Till servering: parmesanost riven...


2 portioner

Du behöver

  • 400 g fiskfilé tex sej eller hok
  • 1.5 dl vitt vin eller fiskbuljong
  • 1 st citron
  • 200 g rucolablad

Till servering:

parmesanost riven eller hyvlad
svartpeppar grovkrossad

Gör så här

1
Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat. Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen.

2

3
Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften. Skär den i skivor. Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på rucolabladen.

4

5
Häll på citronsaften och strö över parmesanost. Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top