Du behöver
- 800 g laxfilé hel
- 150 g philadelphiaost original
- 1.5 msk wasabi
- salt, vitpeppar
- 500 g färsk spenat
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 2 dl pekannötter grovhackade
- 1 dl aprikoser hackade torkade
- salt, vitpeppar
- 0.5 st citron saften av
- gräslök lite hackad
Gör så här
1
Lax:
2
Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en stor, ugnssäker form med skinnsidan nedåt.
3
Blanda samman philadelphiaosten och wasabin till en mjuk kräm. Bred krämen på laxen.
4
Krydda med salt och vitpeppar. Ställ in i ugnen och baka laxen i cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader.
5
6
Spenat:
7
Ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Skala och skiva vitlöken tunt.
8
Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter. Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft. Dekorera eventuellt med lite hackad gräslök före servering.