GI – Wasabilax med pekannötter och spenat

Du behöver 800 g laxfilé hel 150 g philadelphiaost original 1.5 msk wasabi salt, vitpeppar 500 g färsk spenat 3 st vitlöksklyftor 1 msk smör...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g laxfilé hel
  • 150 g philadelphiaost original
  • 1.5 msk wasabi
  • salt, vitpeppar
  • 500 g färsk spenat
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl pekannötter grovhackade
  • 1 dl aprikoser hackade torkade
  • salt, vitpeppar
  • 0.5 st citron saften av
  • gräslök lite hackad

Gör så här

1
Lax:

2
Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en stor, ugnssäker form med skinnsidan nedåt.

3
Blanda samman philadelphiaosten och wasabin till en mjuk kräm. Bred krämen på laxen.

4
Krydda med salt och vitpeppar. Ställ in i ugnen och baka laxen i cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader.

5

6
Spenat:

7
Ansa spenaten och skär bort grova bladnerver. Skala och skiva vitlöken tunt.

8
Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter. Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft. Dekorera eventuellt med lite hackad gräslök före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top