Glace au four fruktglass på havreflarnsbotten

Du behöver Fruktglass med frysta bär 250 g frysta hallon 250 g mango fryst, eller valfria frysta bär 3 dl florsocker 4 dl kesella (10-procentig)...


6 portioner

Du behöver

Fruktglass med frysta bär

250 g frysta hallon
250 g mango fryst, eller valfria frysta bär
3 dl florsocker
4 dl kesella (10-procentig)

Havreflarnsbotten

75 g smör (smält)
2.5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 st ägg
1.5 dl strösocker

Till formen

smör

Maräng

5 st äggvitor
2.5 dl strösocker

Gör så här

1
Fruktglass med frysta bär:

2
Börja med att plasta in två skålar som du ska använda när du fryser glassen. Om du gör så blir det lättare att få ut glassen när det är dags för servering. Mixa bären var för sig med 1 1/2 deciliter florsocker och 2 deciliter kesella. Spara gärna lite bär och häll på dem när du mixat klart. Då blir glassen fylligare. Häll sedan glassarna i skålarna. Frys glassen i 1 timme. Står glassen i över 5 timmar blir den för hård.

3
Havreflarnsbotten:

4
Häll smöret över havregrynen och låt allt svälla i någon minut. Blanda bakpulver och mjöl i en skål. Rör ner det i havregrynen tillsammans med ägget och sockret. Blanda väl.

5
Ta fram ett ugnssäkert fat i storleken 25 centimeter i diameter eller 27 x 19 centimeter. Smöra fatet. Bred ut smeten och grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 40 minuter.

6
Maräng:

7
Vispa äggvitorna med en tredjedel av sockret. Vispa så länge att det går att vända skålen upp och ner och äggvitan blir kvar. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa en stund till.

8
Placera de båda glassblocken tätt samman på havreflarnsbottnen. Täck glassen med maräng. Grädda i 275 graders ugnsvärme cirka 3 minuter eller tills marängen fått lite färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top