Glasnudlar med wokade grönsaker

Du behöver 100 g glasnudlar 1 st blomkålshuvud 1 st broccolistånd 1 st squash 2 st rödlökar 2 st röda paprikor 2 st paprikor gula...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g glasnudlar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st squash
  • 2 st rödlökar
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st paprikor gula
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • salt

Jordnötssås:

200 g jordnötter osaltade
1.5 msk majsolja
3.5 dl hönsbuljong
0.5 st schalottenlök finhackad
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 st pepparfrukt finhackad
2 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger

Gör så här

1
Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten cirka 15 minuter.

2
Skär blomkålen och broccolin i buketter. Förväll dem någon minut i kokande lättsaltat vatten.

3
Skär squashen i små tärningar, klyfta rödlökarna, strimla paprikorna och pressa vitlöken.

4
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Börja woka squashen och löken. Tillsätt därefter blomkål, broccoli och vitlök. Ha sist i paprikan. Smaka av med salt.

5
Krama kallvattnet ur nudlarna och doppa dem i kokande vatten cirka 30 sekunder. Låt rinna av och lägg upp dem på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Såsen serveras till i små pytsar eller äggkoppar.

6
Såsen: Fräs jordnötterna gyllenbruna i lite av majsoljan och mixa dem till en slät puré med lite av buljongen.

7
Fräs lök, vitlök, chili och socker hastigt i resten av oljan, men utan att det tar färg, och rör ner balsamvinägern samt resten av buljongen. Blanda med jordnötspurén och mixa allt till en slät sås. Sila om så behövs. Håll såsen varm.


Kommentar:
Receptet kommer från herrgården vid Högbo Bruk och är komponerat av Anna Åberg och Anders Landblom. Klicka på länkarna för fler gröna julrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top