Glasrabarberaladåb med fänkål

Du behöver 3 glasrabarberstjälkar, det vill säga växthusrabarber 1 fänkål 1 vaniljstång 3 dl vatten 2 dl strösocker 1 citron, skal och juice 2 gelatinblad,...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 glasrabarberstjälkar,
  • det vill säga växthusrabarber
  • 1 fänkål
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, skal och juice
  • 2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skala rabarbern och fänkålen noga. Spara renset.

2
Skär rabarbern i lika långa stubbar, anpassade efter det glas som de ska serveras i.

3
Skär fänkålen i lika höga och stora bitar, förkoka fänkålsbitarna hastigt i osaltat vatten.

4
Packa rabarbern och fänkålen supertätt i glas eller burkar.

5
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna, behåll både frön och stång.

6
Koka upp vatten, socker, rabarberrens, fänkålsrens, citronskal och -juice samt vaniljen.

7
Låt dra och sila.

8
Sjud upp och låt gelatinet smälta i lagen.

9
Slå över lagen så att den täcker rabarbern och fänkålen.

10
Baka i ugn på 110 grader tills de är mjuka, ställ sedan i kylen tills lagen har stelnat.

11
Vispa grädde och täck ytan på varje glas.


Kommentar:
Förutom tillagning tillkommer kyltid.
Receptet här hämtat ur kokboken ur kokboken “Pauls kök” av Paul Svensson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top