Du behöver
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 tsk strösocker + 1/2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 dl hallon eller andra färska bär
eller
0.5 dl punsch + 2 dl russin som får dra i 2 1/2 dl punsch i minst 3 veckor
Gör så här
1
Vispa grädden ganska fast med 2 tsk strösocker. Låt stå i kylskåpet.
2
Diska visparna och vispa äggen fluffiga med 1/2 dl strösocker. Vänd försiktigt ned grädden i äggvispet. Blanda sakta och noga till en jämn smet.
3
För hallonglass: Mixa hallonen (använder du köpta frysta måste de kokas i minst tre minuter och sedan svalna). Vänd ner de mixade hallonen i glassmeten. Skeda upp i en eller flera glassformar och frys in. Glassen är klar efter cirka 3 timmar. Låt den tina några minuter före servering.
4
För punschrussinglass: Blanda 1/2 dl punsch i glassmeten och frys i två timmar. Ta sedan ut glassen och rör ned punschrussinen i glassen. Frys i ytterligare minst en timme. Blandar man i russinen för tidigt så sjunker de till botten i formen.
Tips! Du kan utgå ifrån grundreceptet och prova dig fram till en egen smaksättning; kanske kaffe, frukt, chokladsås eller krossade polkagrisar