Glass med hallon eller punschrussin

Du behöver 2.5 dl vispgrädde 2 tsk strösocker + 1/2 dl strösocker 3 st ägg 2 dl hallon eller andra färska bär eller 0.5 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk strösocker + 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl hallon eller andra färska bär

eller

0.5 dl punsch + 2 dl russin som får dra i 2 1/2 dl punsch i minst 3 veckor

Gör så här

1
Vispa grädden gans­ka fast med 2 tsk strösocker. Låt stå i kylskåpet.

2
Diska visparna och vispa äggen fluffiga med 1/2 dl strösocker. Vänd försiktigt ned grädden i äggvispet. Blanda sakta och noga till en jämn smet.

3
För hallonglass: Mixa hallonen (använder du köpta frysta måste de kokas i minst tre minuter och sedan svalna). Vänd ner de mixade hallonen i glassmeten. Skeda upp i en eller flera glassformar och frys in. Glassen är klar efter cirka 3 timmar. Låt den tina några minuter före servering.

4
För punschrussinglass: Blanda 1/2 dl punsch i glassmeten och frys i två timmar. Ta sedan ut glassen och rör ned punschrussinen i glassen. Frys i ytterligare minst en timme. Blandar man i russinen för tidigt så sjunker de till botten i formen.


Kommentar:
Tips! Du kan utgå ifrån grundreceptet och prova dig fram till en egen smaksättning; kanske kaffe, frukt, chokladsås eller krossade polkagrisar

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top