Glutenfria klickbullar med müsli

Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk eller vatten 2 msk olja 1 msk Fiberhusk 1 tsk salt ca 8 dl (480 g) glutenfri...

Tillagningstid: 55 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • ca 8 dl (480 g) glutenfri mjölblandning
  • ca 3 dl glutenfri müsli
  • Garnering
  • müsli

Gör så här

1
Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölk eller vatten och olja till fingervärme 37 grader. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen löst sig.

2
Tillsätt Fiberhusk och låt blandningen svälla några minuter.

3
Blanda ner salt och hälften av mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Tillsätt resten av mjölet i småportioner tillsammans med müslin. Degen ska vara ganska lös och kladdig. Den går inte att knåda.

4
Pudra lite mjöl över degen och klicka ut den direkt på bakpappersklädd plåt, med hjälp av en matsked och degskrapa.

5
Strö lite müsli på varje degklick. Täck med bakduk och låt jäsa 30–45 minuter.

6
Grädda mitt i ugnen, 250 grader i 8–10 minuter, tills bröden fått fin färg.

7
Låt svalna under bakduk.

8
Tips! Det går lättare om du först doppar degskrapan och skeden i glutenfri mjölmix eller vatten, då släpper degen lättare när du klickar ut den på bakplåtspapperet.


Kommentar:
Viktigt om mjölet!
Recepten är provbakade med Semper glutenfria mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix. Resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top