Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Glutenfria lingonrutor med yoghurt
Foto: Ulrika Pousette

Glutenfria lingonrutor med yoghurt

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

12 stycken

Tillagningstid: 75 min.

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mild naturell yoghurt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk Fiberhusk
  • 3/4 dl Fibrex (sockerbetsfiber)
  • 1 tsk salt
  • 50 g flytande margarin eller olja
  • ca 7 dl (420 g) glutenfri mjölblandning
  • 1 1/2–2 dl lingon
  • olja till formen

Gör så här

  • Smula ner jästen i degbunken och häll på yoghurten. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader, häll det i bunken och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt Fiberhusk och Fibrex. Låt blandningen svälla en stund. Blanda ner salt, matfett och hälften av mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Tillsätt resten av mjölet i småportioner.
  • Degen ska vara ganska lös och kladdig och går inte att knåda. Blanda försiktigt ner lingonen.
  • Flytta över degen i en lätt oljad ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter. Släta till ytan och strö på lite Fibrex. Täck över och låt jäsa 45 minuter–1 timme.
  • Grädda mitt i ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter, tills brödet har fin färg. Låt det svalna i formen. Skär brödet i lagom stora rutor och dela dem längs med.
  • Kommentar Yoghurt som degspad ger en god smak till det färdiga brödet. Använd färska eller frysta, tinade lingon, alternativt cirka 1 deciliter lättsockrad lingonsylt.

Kommentarer

Viktigt om mjölet!
Recepten är provbakade med Semper glutenfria mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix. Resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: