Go-strutar med sylt och grädde

Du behöver 125 g smör 2 st ägg 1.25 dl strösocker 2 dl vetemjöl 3 dl vispgrädde 1.5 dl jordgubbssylt Gör så här 1 Smält...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 dl jordgubbssylt

Gör så här

1
Smält smöret, låt det svalna lite. Vispa äggen riktigt pösiga med sockret, blanda i mjölet och smöret. Ställ fram några dricksglas att ställa kallnande strutar i.

2
Värm rånjärnet på spisen, dryg medelvärme till att börja med. Smörj det första gången.

3
Klicka cirka 2 matskedar smet i järnet, stäng och grädda cirka 2 minuter. Ta gräddat rån ur järnet med stekspade. Vira till strut (rena diskhandskar skyddar mot värmen). Håll formen några sekunder och låt sen svalna upprätt i glas. Värm järnet lite igen innan nästa smetklick läggs i.

4
Det går också bra att grädda smeten på båda sidor i crepeslagg.

5
Fyll med vispad grädde och sylt, servera.

6
Smeten räcker till flera strutar (eller rullade gorån) än behövligt. Ät senare.


Kommentar:
Räcker till 8 strutar + 8 go-rån att äta vid ett annat tillfälle.
Tips! Minska grädden till 1 dl, vispa och blanda med 2 dl keso.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top