Du behöver
- 1 1/2 dl tärnad morot
- 1 dl tärnad rotselleri
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 röd chili
- 1/2 dl olivolja
- 4 stora tomater, klyftade i fyra delar
- (ca 700 g)
- 1/2 dl vatten
- 1/2 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
- 1 msk strimlad, färsk salvia (kan uteslutas)
Gör så här
1
Fräs rötter, vitlök och chili i en kastrull med olivolja. Lägg i tomaterna och vatten. Låt koka i 20 minuter så tomaterna blir mosiga och rotfrukterna blir mjuka. Späd eventuellt med lite mer vatten. Mixa såsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och socker.
2
Blanda med nykokt pasta, till exempel penne, och lite strimlad salvia.
3
Jag och mina vänner i Toscana ringlar över rejält av en god olivolja. Pröva!