God tomatsås till pasta

Du behöver 1 1/2 dl tärnad morot 1 dl tärnad rotselleri 4 vitlöksklyftor, hackade 1/2 röd chili 1/2 dl olivolja 4 stora tomater, klyftade i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl tärnad morot
  • 1 dl tärnad rotselleri
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 stora tomater, klyftade i fyra delar
  • (ca 700 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk strimlad, färsk salvia (kan uteslutas)

Gör så här

1
Fräs rötter, vitlök och chili i en kastrull med olivolja. Lägg i tomaterna och vatten. Låt koka i 20 minuter så tomaterna blir mosiga och rotfrukterna blir mjuka. Späd eventuellt med lite mer vatten. Mixa såsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar och socker.

2
Blanda med nykokt pasta, till exempel penne, och lite strimlad salvia.

3
Jag och mina vänner i Toscana ringlar över rejält av en god olivolja. Pröva!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top