Du behöver
- Botten
- 8 digestivekex (125 g)
- 50 g smält smör
- Fyllningen
- 100 g philadelphiaost
- 100 g gorgonzola
- Rödvinssirapen
- 1/2 dl rödvin
- 1/2 dl vit sirap
- Garnering:
- päron
- 24 bakformar av papper
Gör så här
1
En elegant efterrätt som ersätter ostbrickan.
2
Börja med sirapen. Blanda rödvin och sirap i en kastrull. Koka upp och koka i två minuter (gör du större sats – öka koktiden med 2 minuter per sats). Låt svalna. Krossa digestivekexen och mosa väl med smält smör eller mixa med stavmixer. Tryck ut blandningen i tredubbla formar (för bättre styrsel). Baka bottnarna i 170 grader i cirka
3
15 minuter. Låt svalna. Blanda och rör ostarna till en slät smet. Bred fyllningen över bottnarna. Ställ kallt.
4
Vid servering: lossa bottnarna försiktigt ur pappersformarna, ringla sirapen över cheesecaken och dekorera med päron.