Gorgonzolacheesecake med rödvinssirap

Du behöver Botten 8 digestivekex (125 g) 50 g smält smör Fyllningen 100 g philadelphiaost 100 g gorgonzola Rödvinssirapen 1/2 dl rödvin 1/2 dl vit...


8 portioner

Du behöver

  • Botten
  • 8 digestivekex (125 g)
  • 50 g smält smör
  • Fyllningen
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g gorgonzola
  • Rödvinssirapen
  • 1/2 dl rödvin
  • 1/2 dl vit sirap
  • Garnering:
  • päron
  • 24 bakformar av papper

Gör så här

1
En elegant efterrätt som ersätter ostbrickan.

2
Börja med sirapen. Blanda rödvin och sirap i en kastrull. Koka upp och koka i två minuter (gör du större sats – öka koktiden med 2 minuter per sats). Låt svalna. Krossa digestivekexen och mosa väl med smält smör eller mixa med stavmixer. Tryck ut blandningen i tredubbla formar (för bättre styrsel). Baka bottnarna i 170 grader i cirka

3
15 minuter. Låt svalna. Blanda och rör ostarna till en slät smet. Bred fyllningen över bottnarna. Ställ kallt.

4
Vid servering: lossa bottnarna försiktigt ur pappersformarna, ringla sirapen över cheesecaken och dekorera med päron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top