Grön sparris med vinägrett

Du behöver 600 g grön sparris olivolja 2 st tomater 2 st salladslökar späda 1 msk vit balsamvinäger 1 dl olivolja salt, svartpeppar 1 bitar...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g grön sparris
  • olivolja
  • 2 st tomater
  • 2 st salladslökar späda
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 bitar parmesanost
  • flingsalt

Gör så här

1
Känn var den träiga delen av sparrisen slutar och bryt av. Pensla sparrisen med olivolja och grilla dem i het grillpanna runt om i 5 minuter. Dela dem om du tycker de är för långa.

2
Grönsaksvinägrett:

3
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt, skala, dela och kärna ur. Tärna tomatköttet.

4
Strimla salladslöken fint och lägg med tomaten i en skål. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra. Vänd ihop den varma nygrillade sparrisen med vinägretten. Fördela på tallrikar och servera med parmesan och flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top