Du behöver
- 600 g grön sparris
- olivolja
- 2 st tomater
- 2 st salladslökar späda
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- salt, svartpeppar
- 1 bitar parmesanost
- flingsalt
Gör så här
1
Känn var den träiga delen av sparrisen slutar och bryt av. Pensla sparrisen med olivolja och grilla dem i het grillpanna runt om i 5 minuter. Dela dem om du tycker de är för långa.
2
Grönsaksvinägrett:
3
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt, skala, dela och kärna ur. Tärna tomatköttet.
4
Strimla salladslöken fint och lägg med tomaten i en skål. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppra. Vänd ihop den varma nygrillade sparrisen med vinägretten. Fördela på tallrikar och servera med parmesan och flingsalt.