Grönkålssallad med rökt lax

Du behöver 0.5 st grönkål (cirka 400 g) 0.5 dl majonnäs 2 msk limesaft 2 krm salt 2 st äpplen syrliga 1 st silverlök 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st grönkål (cirka 400 g)
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 2 st äpplen syrliga
  • 1 st silverlök
  • 1 st stånd frisésallad
  • 400 g lax kallrökt i skivor

Gör så här

1
1. Skär grönkålen i fina strimlor, skär bort de grova stjälkarna. Rör ihop majonnäs, limesaft och salt och vänd ihop dressingen med grönkålen. Låt stå en stund.

2
2. Skär äpplena i klyftor och skiva klyftorna tunt. Gör likadant med silver­löken. Skölj salladen och riv den i bitar.

3
3. Vänd ner äpplen, lök och sallad i grönkålen. Servera genast med skivor av rökt lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top